آجیل پرنمک در نوروز مصرف نکنید – چاقی و چربی خون در کمین هستند

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت توصیه هایی در خصوص نوع تغذیه مردم در ایام عید نوروز تاکید کرد.
کد خبر : 103063
تاریخ انتشار : جمعه 29 اسفند 1399 - 14:15
آجیل پرنمک در نوروز مصرف نکنید – چاقی و چربی خون در کمین هستند

آجیل در عید نوروز از جمله رسومات دید و بازدیدها در ایام نوروز است و متخصصان نسبت به مصرف آن هشدار داده اند.

زهرا عبداللهی، در آستانه فرا رسیدن سال نو و تعطیلات نوروزی ، توصیه های تغذیه ای را متذکر شد.

وی گفت: با توجه به تعطیلات نوروزی، معمولاً برنامه غذایی روزانه ما تغییر می کند و این تغییرات ممکن است سلامت افراد را به خطر بیاندازد.

عبداللهی بیان داشت: یکی از مشکلات اساسی که اکثر مردم در ایام نوروز با آن مواجهند، اضافه وزن ناشی از مصرف زیاد شیرینی، شکلات، آجیل و تنقلات است.

وی ادامه داد: اضافه وزن و چاقی خود زمینه ساز دیابت نوع ۲، فشار خون بالا، چربی خون بالا و بالاخره بیماری های قلبی عروقی است.

عبداللهی تاکید کرد: افراد با رعایت نکاتی در تغذیه خود در این ایام می توانند از بروز اضافه وزن و چاقی پیشگیری کنند.

وی گفت: مغزها از جهت ارزش غذایی در هرم غذایی در گروه حبوبات قرار گرفته است که مواد مغذی مهم موجود در این گروه پروتئین، آهن، روی و بعضی از انواع ویتامین های گروه B و کلسیم، مس و فسفر است.

عبداللهی از جمله مسائل مهم هنگام خرید انواع مغزها، افزود: آجیل و خشکبار نباید آفت زدگی (آفت زنده) و یا بقایای آفت مرده داشته باشد. با توجه به درصد بالای روغن در این موارد، نباید طعم تند پیدا کرده باشد، در غیر این صورت نشانه فساد روغن است.

وی ادامه داد: نباید در معرض رطوبت قرار گیرند. رطوبت می تواند به ایجاد سم افلاتوکسین کمک کند. نباید دارای رنگ غیر طبیعی باشد. برخی افراد سودجو به هنگام بودادن برخی از مغزها از رنگ های غیرمجاز صنعتی و یا شیمیایی استفاده می کنند که مصرف این رنگ ها سرطان زا است.

دزدها با هک دستگاه‌های خودپرداز در اروپا ۲۳۰ هزار یورو را به سرقت بردند

عبداللهی گفت: انواع آجیل باید در شرایط خشک و خنک قرار داشته باشند. بعضاً دیده می شود مغزها در ویترین مغازه ها در معرض تابش نور مستقیم خورشید هستند که این امر می تواند باعث فساد مغزها گردد.

وی خاطرنشان کرد: وجود نمک زیاد در برخی از انواع آجیل می تواند باعث افزایش فشارخون شما شود پس بهتر است از آجیل کم نمک یا بدون نمک استفاده کنید. مصرف نمک زیاد باعث تضعیف سیستم ایمنی می شود.

منبع : رکنا

بازدیدها: 0

برچسب ها :

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

هاست