آموزش کاشت درخت به روش صحیح و اصولی

اصول کاشت درخت مرحله به مرحله
۱- انتخاب زمان مناسب کاشت نهال
- در مناطق گرم و متعدله و نیمه سردسیر، بهترین زمان کاشت، پائیز پس از خواب رفتن نهال است،
- ولی در مناطق سردسیر نهال کاری بهتر است پس از سپری شدن یخبندان انجام شود.
- نهال ریشه لخت: بهترین زمان کاشت اواخر زمستان تا اوایل فصل بهار است.
- نهال ریشه گلدانی و گونی پیچ: نهال گلدانی و گونی پیچ را میتوان در تمام طول سال به زمین انتقال داد.
نکته: بهترین زمان برای کاشتن نهال، روزهای ابری و زمانی که باد کم میوزد، است.
۲- حفر گودال برای کاشت نهال
- اندازه گودال: برای کاشت درخت در زمین، ابتدا باید گودالی با عمق و قطر متناسب با نهال حفر شود. به طور کلی هرچه چاله حفر شده برای کاشت نهال بزرگتر باشد، رشد نهال بهتر خواهد بود.
- قطر و عمق گودال برای نهال گلدانی و نهال گونی پیچ: برای کاشت یک نهال گلدانی، قطر چاله باید ۳ برابر عرض نهال و کمی عمیقتر از ارتفاع گلدانی باشد که نهال در آن پرورش پیدا کرده است.
- قطر و عمق گودال برای نهال ریشه لخت: نهال ریشه لخت، نهالی است که از ابتدا در زمین کاشت شده و سیستم ریشهای بزرگتر و وسیعتری دارد و باید قطر چاله حداقل ۲ برابر اندازه طول طولانیترین ریشه است به طوری که ریشهها در هم پیچ نخورد.
- نکته: بهتر است اطراف گودال حفر نهال شامل سطح زیرین و کنارههای گودال را با چنگک شل کنید تا ریشههای ظریف نهال راحتتر در خاک نفوذ کنند و ریشههای نهال سریعتر در خاک استحکام یابند. سست کردن خاک اطراف گودال به ویژه اگر خاک منطقه کاشت سنگین باشد، بسیار به رشد نهال کمک خواهد کرد.
- نکته: خاک محل حفر گودال باید عاری از نخالههای ساختمانی و ریشه سایر گیاهان باشد. خاک زراعی خوب را در حالت خشک، وقتی در دستتان بگیرید و فشار دهید به هم میچسبد و فشرده میشود ولی با یک ضربه کوچک نیز از هم جدا شده و دوباره پودر مانند میشود، در حالی که خاک زراعی بد به شدت چسبنده است و از هم جدا نمیشود.
- نحوه حفر گودال: در شروع کندن چاله برای کاشت درخت، ابتدا خاک رویی به عمق ۲۰ تا ۳۰ سانتیمتر را بردارید و آن را از خاکهای زیرین جدا نگه دارید. خاک رویی خاک زراعی بوده و حاصلخیزتر است. خاکهای عمقیتر را با مقداری کود پوسیده دامی ترکیب کنید تا مواد غذایی مورد نیاز اطراف ریشه به خوبی تامین شود. بهترین خاک برای کاشت درخت و گیاه خاکی است که رنگ آن تیره باشد و مایل به قهوهای و سیاه باشد.
- نکته: توصیه میشود داخل گودال را با همان خاکی که خارج کردهاید همراه با مقداری کمپوست، خاکبرگ یا کود، ترکیب و پر کنید.

۳- نحوه کاشت نهال و دقت به محل پیوند
چرا رعایت این نکته آنقدر اهمیت دارد؟
توجه: ریشهها باید به صورت مرتب در خاک قرار گیرند و پیچیده و در هم نباشند. برای این کار باید مقداری خاک به صورت کله قندی در ته چاله بریزید و ریشههای نهال را روی آن به شکل مرتب و رو به پایین بگذارید.
۴- آماده سازی نهال
توصیه ۱: باغبانان حرفهای توصیه میکنند نهال را یک شب قبل، از داخل گلدان و … در آورید و در آب قرار دهید تا ریشه به اندازه کافی آبگیری کند و احتمال خشک شدن نهال بعد از کاشت در زمین کاهش یابد.
توصیه ۲: در هنگام در آوردن نهالها از محل خود مانند گلدان، گونی یا خزانه، مراقب باشید تا ریشهها کمترین آسیب را ببینند؛ با این حال تجربه نشان داده که صدمه دیدن قسمتهایی از ریشه اجتناب ناپذیر است؛ بنابراین توصیه میشود بعد از در آوردن ریشه قسمتهایی را که صدمه دیده است با قیچی باغبانی یا چاقوی تیز هرس کنید تا بخشهای زخمی کمتر در برابر خاک قرار گرفته و احتمال بیماریهای ریشه کمتر شود. همچنین این کار به تحریک رشد ریشههای فرعی کمک خواهد کرد.
توصیه ۳: در مقیاس وسیع و برای کاشت درخت در باغ، توصیه میشود قبل از کاشت نهال، ریشه را با رس، مواد چسبنده و ضدعفونی کننده آغشته کنید. به این کار پرالیناژ گفته میشود.
۵- طرز کاشت نهال

۶- رعایت فاصله کاشت درختان
۷- نحوه نصب قیم
۸- مراقبتهای لازم بعد از کاشت درخت
سخن پایانی
برچسب ها :آموزش کاشت درخت
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0