طرز تهیه ترشی ناز خاتون شمالی به روش گیلانی و مازندرانی
ممکن است شما اصطلاحات ناز خاتون گیلانی را نیز شنیده باشید. اما این چاشنی را مثل کال کباب هم در گیلان و هم در مازندران تقریبا به یک صورت درست میکنند. خود شمالیها این خوراکی را هم به عنوان چاشنی در کنار کباب و غذاهای گوشتی و هم به عنوان نوعی خورش با کته مصرف میکنند.

ممکن است شما اصطلاحات ناز خاتون گیلانی را نیز شنیده باشید. اما این چاشنی را مثل کال کباب هم در گیلان و هم در مازندران تقریبا به یک صورت درست میکنند. خود شمالیها این خوراکی را هم به عنوان چاشنی در کنار کباب و غذاهای گوشتی و هم به عنوان نوعی خورش با کته مصرف میکنند. مردم هر منطقه از شمال چاشنیهای متفاوتی برای ترشی ناز خاتون به کار میبرند.
طرز تهیه ناز خاتون شمالی
مواد لازم در طرز تهیه ناز خاتون
بادمجان قلمی: ۵ عدد
سیر: ۱ بوته
آب انار: ۱/۲ لیوان دسته دار فرانسوی
آب غوره: ۱/۲ لیوان دسته دار فرانسوی
گوجهفرنگی: ۲ عدد
نعنا و جعفری ساطوریشده: ۲ قاشق غذاخوری
گلپر: ۱ قاشق چایخوری
فلفل و نمک: به میزان لازم
مرحله اول
بادمجانها را روی گاز کباب کنید. اگر میخواهید بادمجانها را در فر کباب کنید آنها را در سینی فر بچینید و برای یک ساعت در فر با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد قرار دهید. پوست گوجهفرنگی را جدا کنید. برای اینکه پوست بادمجانها راحت جدا شود آنها را پس از کباب کردن در پلاستیک فریزر قرار دهید. به این ترتیب بادمجانها عرق میکنند و پوستشان راحت جدا میشود. هسته و بخش میانی گوجه را بگیرید و قسمت گوشتی گوجه فرنگی را نگینی خرد کنید. پیاز و سیر را هم رنده کنید و کنار بگذارید.
مرحله دوم
پوست بادمجانهای کبابی را بکنید و آنها را کاملا ساطوری و ریز کنید. بادمجان را به همراه آب انار، آب غوره، نمک و فلفل در تابهای بریزید و برای ۱۵ دقیقه روی شعله ملایم قرار دهید تا بجوشد و کمی غلیظ شود. سپس آن را از روی حرارت بردارید و پس از خنک شدن، سبزی خردشده و گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید. ترشی ناز خاتون را میتوانید همان موقع میل کنید. اما بهتر است ناز خاتون را در طرفی دربسته برای چند ساعت در یخچال قرار دهید تا جا بیفتد.
برچسب ها :ترشی ناز خاتون شمالی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0