طرز تهیه مرغ تیکا ماسالای هندی

همانطور که از اسم مرغ تیکا ماسالا مشخص است این یک غذای خوشمزه ی هندی است که با روش های تهیه ی آن آشنا می شوید.
کد خبر : 105573
تاریخ انتشار : چهارشنبه 18 فروردین 1400 - 15:21
طرز تهیه مرغ تیکا ماسالای هندی

مرغ تیکا ماسالای هندی :

مواد لازم برای تهیه ی مرغ تیکا ماسالا :

ران مرغ استخوانی ۸ عدد
لیموترش آبدار ۱ عدد

 

مواد لازم برای ماریناد :

 زنجبیل  ۲ قطعه بزرگ
 سیر پوست کنده  ۱۰ حبه
 ماست یونانی ۴۰۰ میلی لیتر
نمک و فلفل به مقدار لازم
 برگ گشنیز خرد شده ۱ قاشق چایخوری
 زیره آسیاب شده  ۱ قاشق چایخوری
 ادویه ی گرام ماسالا ۱ قاشق چایخوری
 زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
رنگ غذای قرمز (اختیاری) در صورت تمایل به مقدار لازم
فلفل قرمز کوچک ۱ عدد

 

مواد لازم برای سس :

 کره گیاهی  ۳ قاشق غذاخوری
 پیاز بزرگ ریز خرد شده ۱ عدد
 دانه های زیره ۱ و نیم قاشق چایخوری
 دانه خردل  ۱ و نیم قاشق چایخوری
 شنبلیله پودر شده  نصف قاشق چایخوری
 پودر پاپریکا نصف قاشق چایخوری
 هل ۴ عدد
 چوب دارچین بزرگ  ۱ عدد
پوره گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
بادام زمینی آسیاب شده ۵۰ گرم
شکر قهوه ای نرم به مقدار لازم
سرکه ۱ قاشق غذاخوری
سس گوجه ی پاساتا ۶۸۰ میلی لیتر
خامه ی ترش ۱۰۰ میلی لیتر

 

هل ها به آرامی بشویید و اجازه بدهید خشک شود

 

مواد لازم برای سرو :

 برگ تازه گشنیز به مقدار لازم
بادام پرک شده به مقدار لازم
 ادویه ی گرام ماسالا  به مقدار لازم
 نمک دودی (اختیاری) به مقدار لازم

 

طرز تهیه مرغ تیکا ماسالا هندی :

مرحله ۱

پوست مرغ ها را جدا کنید. درون کاسه ای نصف قاشق چایخوری نمک و آبلیمو بریزید و ران های مرغ را داخل آن قرار بدهید و خوب مخلوط کنید تا تمام قسمت های مرغ آغشته به نمک و آبلیمو شوند. سپس آن را کنار بگذارید و به سراغ ماریناد بروید.

 

مرحله ۲

در یک غذاساز کوچک، زنجبیل و سیر را میکس کنید تا خمیر درست شود و در صورت لزوم مقدار کمی آب به آن اضافه کنید. نیمی از این رب را برای سس کنار بگذارید. مواد باقی مانده ماریناد را به غذاساز اضافه کنید، سپس میکس کنید تا خمیر یکدست شود. مواد ماریناد را روی مرغ بریزید و حداقل ۴ ساعت به آن استراحت بدهید. (یک شب یا ۲۴ ساعت حتی بهتر است).

 

مرحله ۳

برای تهیه سس، ۲ قاشق غذاخوری روغن یا کره گیاهی را در یک ظرف بزرگ کم عمق گرم کنید. پیازها را به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت متوسط ​​بپزید تا شروع به قهوه ای شدن کنند. ادویه ها و باقی مانده رب سیر و زنجبیل را به آن اضافه کرده و به مدت ۲ دقیقه بپزید. پوره گوجه فرنگی، بادام زمینی آسیاب شده، کمی پودر شکر و سرکه را به آن اضافه کنید و هم بزنید. حدود ۱ دقیقه بپزید. سس پاساتا را اضافه کنید، سپس ۱ لیوان آب را به آن اضافه کنید و اجازه بدهید آرام آرام بپزند. تا سس قرمز و غلیظی بدست آورید. این کار حدودا باید ۲ ساعت طول بکشد.

 

مرحله ۴

گریل را در بالاترین حالت تنظیم کنید. مرغ را از سس ماریناد خارج کنید و سس ماریناد را برای سس کنار قرار بدهید. مرغ ها را روی یک سینی فر قرار بدهید و مرتب بچینید.

 

به مدت ۱۰-۱۵ دقیقه آن را در فر قرار بدهید تا مواد روی آن کمی حالت خشک شدن بدست آورد و شروع به سیاه شدن کند.

 

سینی فر را از فر خارج کنید و با آب بدست آمده از مرغ ها کنار بگذارید. سس را دوباره گرم کنید و ماریناد کنار گذاشته را اضافه کنید. سپس مرغ و آب مرغ را با خامه ترش به سس اضافه کنید و اجازه بدهید ۴۰-۶۰ دقیقه با حرارت متوسط بپزد تا مرغ ها کاملاً نرم شوند.

 

مرحله ۵

در انتها کره یا روغن باقیمانده را هم بزنید. و روی مرغ ها بریزید و اجازه بدهید چند دقیقه بماند. اگر می خواهید از کاری یا زردچوبه ی هندی استفاده کنید در این صورت اجازه باز با هم کمی بپزد تا کاری با مواد بپزند مزه ی خامی ندهد. در صورت می توانید از ادویه ی گرام ماسالا و نمک دودی به عنوان چاشنی استفاده کنید و پس از کشیدن در ظرف سرو گشنیز خرد شده و بادام پرک شده را روی آن بپاشید و با سلیقه ی خود می توانید با نان یا برنج سرو کنید.

منبع:بیتوته

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

هاست