ماجرای بحران غبار تهران از کجا آب میخورد؟

ریزگرد که در سالهای اخیر به مشکل عمده زیست محیطی ایران و تعدادی از کشورهای خاورمیانه تبدیل شده و طرحهای سازهای ترکیه در بخش آب، بر بروز ریزگردها در استانهای جنوبی و غربی کشور موثر بوده است.
از آنجا که ترکیه سدهای بزرگی را فقط برای مصارف داخلی خود ساخته است و آب آنها در همان بالادست مصرف میشود، تاثیر زیادی روی رودخانههای دجله و فرات گذاشته و یکی از عاملهای اصلی پدیده ریزگرد در ایران است.
بخش قابل توجهی از رخدادهای هورهای ایران و عراق بویژه پدیده ریزگردها ناشی از سدسازیهای ترکیه است.
آرش ویسی، فعال رسانهای و پژوهشگر در رشته توئیتی این چالش محیط زیستی را نقد و بررسی کرده:
* ترکیه عامل اصلی بحران ریزگردها، که گستره عظیمی از کشور را فرا گرفته و شروع بحرانیست که سلامت میلیونها ایرانی را هدف گرفته است. ترکیه با طرح GAP که شامل ۲۲ سد و ۱۳ نیروگاه بر روی سرشاخه های دجله و فرات است، عراق، سوریه و ایران را سرزمین های غیرقابل سکونت تبدیل خواهد کرد.
* سد آتاتورک که ۷۵درصد آب فرات را ذخیره میکند و با ظرفیت ۵۰میلیاردمترمکعب معادل ۶۵۰ سد ایران و معادل نیمی از ظرفیت تمام آبهای ایران است و سد ایلیسو بیش از ده میلیارد متر مکعب نیز مانع ورود ۵۶درصد آب دجله و متروکه کردن میلیون ها هکتار از اراضی کشاورزی عراق و سوریه می گردد.
* انفعال، ناآگاهی و عدم شناخت دولتهای ما، از حقوق بین المللی و حق آبه و بی توجهی به محیط زیست در حوزه داخل و بین المللی باعث تهدید جدی اکوسیستم و سلامت مردم ما گردیده است. با تداوم فصل تابستان شاهد بروز بحرانهای جدی تر در این حوزه هستیم و امنیت پایدار ما با مشکل جدی مواجه میشود.
* شاخص آلودگی ۵۰۰ پایتخت زنگ خطری است، که باید اقدامات کارشناسی برای مهار و کنترل ریشه های این آلودگی صورت پذیرد و ترکیه مقصر اصلی این پدیده شوم است که باید با همکاری عراق و سوریه و اقامه دعوا در مجامع بین المللی نسبت به حق آبه سایر کشورها اقدام نماید.
منبع: برترین ها
برچسب ها :آلودگی هوا ، تهران ، غبار
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0