مساله دریای کارائیب و تبادل طلا و تولیدات نفتی بین ایران و ونزوئلا همچنان یکی از داغ ترین بحثها و عناوین خبری در دنیا است.
در حالیکه آمریکا ناوهای خود را به کارائیب فرستاده تا نفتکشهای ایران را تهدید کند اما تا کنون مشکلی برای کشتیهای ایرانی و ونزوئلایی پیش نیامده است.
با وجود این، اقدامات اخیر ونزوئلا نشان میدهد که ممکن است این کلاف پیچیده تر از همیشه شود.
التهاب در کارائیب
برخی رسانهها در این چند روز از افزایش تنش در کارائیب سخن گفته اند.
طبق گفته وبگاه درایو، ونزوئلا برخی تجهیزات نظامی خود را به مرزهایش در نزدیکی کارائیب ارسال کرده است؛ این تجهیزات دقیقا در چند کیلومتری ناوهای آمریکایی قرار داشته و زمینه درگیری دو طرف را فراهم کرده اند.
تجهیزات نظامی ونزوئلا شامل سامانههای موشکی Buk-M2E و BM-21 و BM-30 است که همگی روسی الاصل هستند. این سامانهها در نزدیکی مرز دریایی در جزیره لا ارکیلا قرار گرفته اند.
سامانههای موشکی ونزوئلا
سامانه ضد هوایی Buk-M2E یک موشک زمین به هوای میان برد روسی است که بردی حدود ۳۰ مایلی دارد.
ونزوئلا همچنین مجهز به سامانه S-300VMs هم است که موشکی دور برد بوده و آن هم ساخت روسیه است.
طبق گزارش برخی رسانهها، با افزایش تنش در ونزوئلا و درگیری میان مادور و گوایدو، کرملین به دولت ونزوئلا نزدیک تر شده و این سامانهها را تجهیز کرده است.
براساس ادعای برخی رسانهها، کرملین اخیرا سامانه های اس ۳۰۰ جدیدی به ونزوئلا داده است تا آنها را در نقاط استراتژیک خود قرار دهد.
اما در کنار این سامانهها، راکت انداز BM-30s هم هست. این سامانه قادر است راکتها را تا برد ۵۶ مایلی محل شلیک نیز پرتاب کند. البته این سامانه و نیز سامانه BM-21 بیشتر در مناطق خشکی کاربرد داشته و نمیتوانند به اهداف دریایی شلیک کنند.
همه این سامانه ها ابتدا به عنوان نیروی دفاعی ونزوئلا در نزدیکی مرزهای مشترک با همسایهها معرفی گردیدند اما با افزایش تنش در کارائیب به عنوان تهدیدی علیه آمریکا به کار گرفته شدند.
استراتژی دفاعی در منطقه استراتژیک لاس روکس
طبق گزارش درایو، همچنین، شناورهای مدل POVZEE ونزوئلا در این مدت در دریای کارائب تردد بسیاری داشته اند.
بنابر گفته کارشناسان، کشتیها و تجهیزات بسیاری در مجمع الجزایر لاس روکس تمرکز کرده اند. لاس روکس منطقه ای به شدت استراتژیک است و سواحل صاف و جزایر نزدیک به هم آن به خوبی قدرت تنظیم ضدهوایی های روسی الاصل ونزوئلا را دارد.
منطقه لاس روکس و به خصوص جزیره لا ارکیلا که در نزدیکی آن قرار دارد در شمال کاراکاس است و با قرار گرفتن پدافندهای ضد هوایی به نوعی از پایتخت ونزوئلا دفاع می کند.
با قرار گرفتن ناوهای آمریکایی در کارائیب، کاراکاس و کشتیهایی که به آنجا میروند مورد تهدید قرار گرفته بود؛ اما اقدام نظامی ونزوئلا در لاس روکس تا حدی شرایط دفاعی این کشور آمریکایی را مساعد کرد و خطی دفاعی را در شهرهای ساحلی اش به وجود آورد.
تعداد ناوها و کشتیهای دریایی
ونزوئلا یک کشور ساحلی است و باید تجهیزات دریایی قدرتمندی داشته باشد. در همین درگیری اخیر با آمریکا نیز مشخص شد که ناوهای این کشور میتواند عاملی بازدارنده در مقابل آمریکا باشد.
به طور کلی اما ناوها و کشتیهای جنگی آمریکا وضعیت مطلوبی ندارد. جدول زیر تعداد کشتیهای جنگی ونزوئلا را شرح میدهد:
شاخص دریایی | تعداد |
تعداد کل ناو و کشتی جنگی | ۳۷ |
ناو | ۰ |
ناوچه | ۳ |
ناوچه سبک | ۴ |
زیردریایی | ۲ |
جدول بالا به خوبی نشان میدهد که ونزوئلا در دریا به شدت ضعیف است. به همین دلیل، بهتر است بیشتر روی سامانههای دفاعی روسی خود متمرکز شود.
البته باید صبر کرد و دید که تهدیدات دریایی آمریکا تا چه حد جدی است و آیا مساله نفتکشها واقعا به درگیری نظامی ونزوئلا و آمریکا منجر میشود یا نه؟
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0