طرز تهیه و خواص سرکه انگبین سنتی (سکنجبین)

سرکه انگبین یا سکنجبین که بر پایه عسل تهیه شود خواص درمانی زیادی دارد و سموم بدن را پاکسازی میکند.
کد خبر : 112262
تاریخ انتشار : جمعه 7 خرداد 1400 - 0:51
طرز تهیه و خواص سرکه انگبین سنتی (سکنجبین)

 

آشنایی با سرکه انگبین و خواص آن

سرکه انگبین یا سکنجبین یکی از نوشیدنی های سنتی و بسیار پرطرفدار ایرانی است که علاوه بر خوشمزه و گوارا بودن ، از نظر طب سنتی ، خواص زیادی برای سلامت دارد. خواص این شربت به قدری زیاد است که ابوعلی سینا کتابی به نام ” منافع الشراب  المسمی سکنجبین ”  به زبان عربی نوشته است که در سال 1547 به زبان لاتین ترجمه شده است.

 

ناگفته نماند که شربت سکنجبین در قدیم با عسل تهیه میشده است و مطالب طب سنتی درباره خواص سرکه انگبین مربوط به همین نوشیدنی سنتی است. امروزه به دلیل گران بودن عسل ، شربت سرکه انگبین را با شکر و نبات تهیه میکنند.

معمولا مصرف سرکه انگبین را برای دفع اخلاط فاسد از بدن توصیه میکنند.

 

 

طبع سرکه انگبین در طب سنتی

سنکنجبین طبع میانه ای داشته و تعدیل کننده مزاج است. البته میتوانید طبع سکنجبین را برای افراد سردمزاج و گرم مزاج تا حدودی تغییر دهید.

مثلا اگر گرم مزاج هستید میتوانید مقداری خیار رنده شده به شربت اضافه کنید یا اگر در فصل عید نوروز زیادی هله هوله خورده اید میتوانید مقداری عرق کاسنی که مزاج سرد و خنکی دارد به سکنجبین افزوده و همراه با کاهو میل نمایید.

اگر سرد مزاج هستید میتوانید چند شاخه نعنای تازه که طبع گرمی دارد را خرد کرده و در سرکه انگبین بریزید تا عطر و اسانس نعنای تازه را به خود بگیرد.

 

 

خواص سرکه انگبین

– اگر مقدار سرکه در سرکه انگبین زیاد شود ، طبع آن سرد شده و برای زخم معده و روده مناسب نیست.

رئیس‌جمهور: هیچ افزایش قیمتی در نان، دارو و بنزین نخواهیم داشت

– اگر شیرینی آن زیاد شود ، طبعش گرم شده و بسیار چاق کننده خواهد شد.

– سکنجبین متعادل کننده حرارت و التهاب کبد است و صفرا را کاهش میدهد و از عطش می کاهد.

– باز کننده عروق و مجاری بدن است

– پاکسازی کننده خون و برطرف  کننده غلظت خون است

– برای دفع سنگ کیسه صفرا و سنگ کلیه مفید است.

– شربت سکنجبین به از بین بردن سوزش سر دل و رفلاکس اسیدی معده کمک میکند.

– موجب کاهش التهاب مفاصل و آرتریت است.

– بدن را ضدعفونی کرده و باکتری ها و قارچ ها را از بین میبرد.

– فشار خون را کاهش میدهد.

– از بروز سکته قلبی و مغزی جلوگیری میکند.

– باعث کاهش قند و چربی خون میشود.

– برای درمان بیماری های پوستی از جمله ویتیلیگو ، خارش ، کهیر، اگزما و پسوریازیس مفید است.

– باعث افزایش انرژی میشود.

– نفخ معده را از بین میبرد.

– اگر برای تهیه سرکه انگبین عرق نعنا را با سایر عرقیات گیاهی جایگزین کنید، خواص درمانی متفاوتی پیدا میکند.

– برای پاکسازی معده میتوانید آن را  با عرق شاه تره و کاسنی مخلوط کنید.

– برای سلامتی معده میتوانید ان را با عرق بابونه، شیرین بیان و بومادران ترکیب کنید.

– اگر سرکه انگبین را با آویشن و پونه مخلوط کنید خاصیت آنتی بیوتیک پیدا میکند.

– ترکیب سنبل الطیب ، گل گاوزبان و اسطوخودوس باعث ایجاد خاصیت  آرام بخش و خواب آور در شربت میشود.

افزایش وحشتناک دمای هوا در راه است

 

منبع : بیتوته

برچسب ها :

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

هاست