به گزارش میهن نوین از نشریه فوربس، بر اساس تحقیقات منتشر شده در نشریه لنست، گرمای بیسابقه در اروپا طی تابستان گذشته جان بیش از ۷۰ هزار نفر را در این قاره گرفت؛ رقمی که به باور کارشناسان تنها گوشه کوچکی از تاثیر تغییرات آبوهوایی بر سلامت انسان را نشان میدهد.
دو موسسه تحقیقاتی فرانسوی و اسپانیایی شمار کشتهشدگان اروپایی ناشی از گرمای شدید در تابستان ۲۰۲۲ را ۶۰ هزار نفر اعلام کرده بودند؛ نزدیک به ۱۰ درصد کمتر از میزان تلفات تابستان ۲۰۲۳.
براساس اعلام کارشناسان، هشت سال گذشته گرمترین سالهای ثبتشده کره زمین بوده، ضمن آنکه سالجاری (میلادی) نیز گرمترین سالی بوده که تاکنون بهثبت رسیدهاست.
تحلیلگران حوزه آب و هوا بخشی از وضعیت کنونی سیاره زمین را نتیجه تغییرات طبیعی ناشی از رویداد اقلیمی النینو دانستهاند که سبب گرمشدن آبها در مرکز و شرق اقیانوس آرام میشود. هرچند کارشناسان دلیل دیگر گرمشدن زمین را در نتیجه اقدامات مخرب بشر اعلام کرده و هشدار داده اند که چنین فعالیتهایی، از جمله سوزاندن سوختهای فسیلی و انتشار گازهای گلخانهای وضعیت را به سمت تغییرات اقلیمی فاجعه بار میبرد. از جمله فجایع اقلیمی خشکسالی، آتشسوزی، سیل، موج سرما و گرمای بیسابقه و طوفانهای بزرگ همراه با خسارتهای مرگبار اعلام شده اند.
دانشمندان اعلام کردهاند که اگرچه شاخص مرگومیر در حوزه تغییرات اقلیمی یکی از مولفههای مهم بشمار میرود، اما گرمایش زمین تاثیرات منفی گستردهای نیز بر سلامت و رفاه دارد. به عقیده کارشناسان عوامل استرسزای اقلیمی، دسترسی به غذا و آب را در سراسر جهان دشوار ساخته و زندگی میلیاردها انسان را به خطر انداختهاست.
به ویژه آنکه دسترسی بسیاری از کشورها به آب آشامیدنی پاکیزه در نتیجه خشکسالی و فشار بر منابع آب شیرین محدود شده و در نتیجه باید منتظر موجی از بیماریهای عفونی مانند مالاریا، تب زرد، زیکا و تب دنگی باشیم.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان