۱۸ شهریور ۱۴۰۳ | ۱:۰۰ ب٫ظ

سالانه حدود پنج میلیون هکتار جنگل در کشور از بین می‌رود

به گزارش میهن نوین میز اقتصاد امروز به بررسی طرح کاشت یک میلیارد درخت و اثر گذاری آن بر روند ورود گردوخاک به کشور با حضور شعبانیان معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و خلیلی کارشناس کشاورزی پرداخت.

شعبانیان معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی با بیان اینکه جنگل و درخت یکی از بهترین نعمت های خداوند است که در اختیار بشر قرار گرفته است اما ما با بی توجهی به این نعمت خداوند روبرو هستیم گفت: ما هشت میلیارد هکتار جنگل داشتیم که به چهار میلیارد هکتار رسید.

وی افزود: سالانه حدود پنج میلیون هکتار جنگل در حال از دست رفتن است. کشور ما از نظر منابع طبیعی جزو کشور های کم جنگل است و شاید از نظر سطح کاهش نداشته باشیم اما از نظر کیفیت کاهش داشتیم.

معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی بیان کرد: بیشتر جنگل های ما نیاز به احیا دارند . مشکل بزرگی که در حال حاضر  با آن روبرو هستیم  تغییر اقلیم است.

شعبانیان بیان کرد: ما در زمینه آب برنامه ریزی کرده ایم و انشالله هیچ مشکلی نخواهیم داشت.

او گفت: برای کاشت یک میلیارد درخت حدود دویست میلیون متر مکعب آب مورد نیاز‌  است. ما دو میلیارد متر مکعب آب خاکستری داریم. خوشبختانه بیشتر درخت ها در اراضی هستند که نیاز به آبیاری ندارند. ما گونه هایی را انتخاب کردیم که به محیط سازگار باشند.

جنگل

معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی گفت: این طرح پشتوانه عمل دارد و یک کمیته علمی این طرح را بررسی می کند. ما معمولا در بخش منابع طبیعی دو معاونت داریم که به این طرح کمک می کنند.

شعبانیان  اظهار کرد:  یک سرمایه گذاری خوب در دنیا باید در این زمینه صورت گیرد و کشور هایی مثل پاکستان برای آب در حال سرمایه گذاری هستند.

این مقام مسئول افزود: ما پیش بینی کردیم که اگر بتوانیم این کار را انجام دهیم اشتغال زایی هم خواهیم داشت. در دوره های قبلی هم این کار پیش بینی شد اما محقق نشد. باید به  ارزش های غیر بازاری توجه داشته باشیم.

معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی افزود: اکنون قیمت چوب طوری است که قابل رقابت است و ما زمینه هایی هم برای مدیریت داریم. یکی از معضلات اکنون ما مشکلات آلودگی است. ما در دنیا رتبه ششم از نظر میزان تولید کربن هستیم. در دنیا سی و شش میلیارد تن کربن تولید می‌شود.

او گفت: دولت مستقیما زراعت چوب را انجام نمی‌دهد زیرا قابل رقابت با بخش کشاورزی نبود‌.

شعبانیان توضیح داد: حدود شصت و دو میلیون نهال در حوزه باغبانی تهیه و تولید شد. ما باید نهال ها را به عرصه ها منتقل کنیم. این طرح در ادارات منابع طبیعی و شهرستان های ما وجود دارد.

معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی افزود: هر نهالی که تولید می شود  حدود ۱۰۰هزار تومان هزینه دارد و  حدود هجده هزار و پانصد میلیارد تومان  برای این طرح هزینه  پیش بینی کردیم. همچنین  یک ردیف مستقل و اجباری هم دیده شده است که حدود دویست و سی و هفت میلیارد تومان هم برای سال اول در نظر گرفته شده است.

در ادامه خلیلی کارشناس منابع طبیعی گفت:  تامین آب این نهال ها از طریق شهرداری و از طریق آب باران است. ما از خرداد ماه تا مهر ماه فصل خشکی داریم که نکته مهمی که به آن توجه می‌شود این است که تا آنجایی که امکان دارد از قدرت طبیعت استفاده می کنیم. یک سری تشتک هایی است که از آنها استفاده می شود و بین درخت ها هم کانال ارتباطی ایجاد م یشود.

خلیلی افزود: در این زمینه روش هایی وجود دارد که یک سری سنگ هایی را قرار می‌دهند که تا جای ممکن رطوبت را حفظ کنند و خشکی را کاهش دهند.

او گفت: مسأله ای که خیلی باید توجه شود همین نگهداری و حفاظت از نهال هایی است که کاشته می‌شود. اگر می‌خواهیم سرزمین مان به پایداری برسد به همکاری مردم نیاز داریم. هدف ما نگهداری و حفاظت است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *